2017. november 23., csütörtök

ODE interjú


Patti!!!! Hova lett az elejéről a beszélgetés? Na jó, ezt majd pótoljuk :) Merthogy pont a címbeli "történet" maradt csak ki a fordításból...

I: Guys, Good time, Rob, you just completely disappeared into this role. I cannot believe that no one recognized you? How is that even possible?
RP: I don’t really know, I think it’s just, in general if you just look really-really-really dirty, people just kinda avoid you, try to avoid you. But I think that was the main thing. But yeah, we looked unusual as a film crew as well, we put out a lot of negative energy, so people don’t come up to you.
I: Good to know, good to know. But yeah, I guess you guys were shooting in a different way to what is normal, cause I’ve heard you were directing via text messages
D: On a subway scene, yeah.

I: On a subway. How does that even work? I’ve never heard of that technique before. Does it happen a lot?
D: I’d actually never done it before, while we were on the subway and it was a 35 mm camera, bigger than the one with we are shooting right now, and it was rush hour and yeah, Rob was on the subway and the last thing you want is to kind of expose A: which direction you’re shooting and B: who the subject is, cause then everyone starts staring. And this character is supposed to be on the run and constantly hidden in plain sight. So yeah, I thought if I went up to him and start talking to him it would ruin the illusion and so I decided to start texting him, just seemed intuitive and luckily we were above ground, seven trains above grounds (?), so he could receive the message. And then the camera would start on me and then I would look at the camera and say roll one and then it would just turn and film Rob. But that was only --- to that one, I didn’t do the whole movie like this.
I: That would be great.
D: Imagine I just never spoke to you, just texting you the direction. Sometimes I find texting to be, like I’ve certain friends that our conversations would be 45 minutes, so I just decide, you know, this would be more economic if I just text what I need to say, cause we know we’ll hear each other.
I: Connie is so good at thinking on his feet in this film, he just drops into people’s lives and ruins them at the same time, but he’s very good at thinking on his feet and being decisive about doing stuff. What are you guys like, are you good at making decisions like that on the spur of the moment and just changing things an instant to react to what’s happening around you.
RP: I.. well, sometimes yeah, I’m good at reacting if someone says this needs to be done, but I’m terrible at making decisions if I have to actually decide what needs to be done. If someone tells me then I can react to, but yeah, deifintely coming up with my own ideas I’m totally paralyzed.
D: I mean yeah, you know, direct them, and I kind of have to be. Yeah, I’ve always been trying to kind of feel like I’m, I mean right now, if you knew what was going on in my life you’d be like this is, yeah I’m literally improvised and pick up rooting my life in a matter of 24 hours, so.
.
I: Now speaking about a Good Time, we always have a good time when we go to the football and we do a show for the Premier League every week, where we get movie stars to give us predictions on the upcoming games. I asked Harrison Ford a few weeks ago and he wouldn’t tell me who his favourite team was, it’s apparently only for him and for them to know. You’re a ??? though, right Rob? Josh, you
D: What does a cooner??? mean?
I: He’s an Arsenal fan.
D: I don’t know, I don’t have a, I grew up watching football but I didn’t, the only sport I follow is American basketball.
I: Okay, then we’re just gonna get you to make a prediction before
D: I’ll just say whatever he says.
I: It’s fine. And it is a big North London derby and it is Arsenal vs Spurs.
D: 4-0.
I: There you go! To who?
D: Arsenal.
I: That is the right answer, I’m sure. Rob?
RP: 3-1. No. 2-0. No,
I: You’re just going for every possible combinations that could be. Ok, let’s try one more, there is also Manchester United vs Newcastle. What do you think the score is gonna be?
RP: Newcastle 4-0.
I: Newcastle 4-0, wow! Josh, do you wanna take a stab in the dark?
D: Sure, yeah, I’ll say Newcastle 2-1.
I: Here we go. Well, tune in and we’ll find out whether you guys are right. Rob’s bound to be right,
D: He’s very good at predictions. Sometimes sadly.
I: Guys, lovely to meet you, good luck with the movie.
D: Thank you very much.

I: Srácok, Good time, Rob, teljesen eltűntél ebben a szerepben, el se hiszem, hogy vannak olyanok, akik nem ismertek fel. Hogy lehetséges ez?
RP: Igazából nem tudom, szerintem csak alapjáratban, hogy nagyon-nagyon-nagyon koszosnak nézel ki, az emberek szeretnek elkerülni. Szerintem ez volt a legfőbb dolog. De igen, filmes csapatként is elég érdekesnek néztünk ki, sok negatív energiával, szóval az emberek nem jöttek közel.
I: Jó tudni, jó tudni. De igen, gondolom máshogy forgattatok, mint ami megszokott, azt hallottam, hogy üzeneteken keresztül rendeztél, igaz ez?
D: Egy metrós jelenet alatt, igen.
I: A metrón. Mégis hogy működik ez? Még nem hallottam ilyen technikáról. Sokszor megtörténik?
D: Igazából még soha nem próbáltam, amikor a metrón voltunk, egy 35 mm-es kamerát használtunk, ami nagyobb annál, mint ami most vesz minket, és csúcsidő volt és igen, Rob a metrón volt, és a legutolsó dolog amit akartunk, hogy közszemlére tegyük A: hogy melyik irányban forgatsz és B: ki az alanya a felvételnek, mert különben mindenki elkezd bámészkodni. És ez a karakter menekülőben volt, folyamatosan bujkált a tömegben (van erre valami kifejezés, ami most sehogy se jut az eszembe). Szóval igen, gondoltam, ha odamegyek hozzá és elkezdek beszélni hozzá, az elrontaná az illúziót, ezért úgy döntöttem, hogy sms-t írok, olyan ösztönösen jött az ötlet és szerencsére föld felett voltunk, így meg is kapta az üzeneteket. Aztán a kamera rajtam kezdett, elindítottam a felvételt, aztán Rob-ra fordult. De csak ennél a jelenetnél használtuk ezt a módszert, nem az egész filmet csináltam így.
I: Az nagyszerű lenne.
D: Képzeld el, hogy egy szót se szóltam volna hozzád, csak sms-ben küldtem volna az irányításokat. Néha úgy találom, hogy az üzenetküldés, néhány barátomnál sokkal hasznosabb, mivel a beszélgetés akár 45 perc is lehet, így pedig gazdaságosabb, mert csak megírom, amit mondani akarok, mert tudom, hogy meg fogjuk érteni egymást.
I: Connie (?) nagyon jól megáll a lábán ebben a filmben, egyszerűen beleesik mások életébe, és ezzel egy időben tönkre is teszi azokat. De nagyon jól megállja a helyét és nagyon határozott a cselekedeteiben. Ti milyenek vagytok, jól tudtok döntéseket hozni hirtelen helyzetekben és úgy változtatni a dolgokat, hogy arra reagáljatok, ami éppen történik körülöttetek?
RP: Én… nos, néha, arra jól reagálok, ha valaki azt mondja, hogy ezt és ezt kell megcsinálni, de szörnyű vagyok abban, hogy döntéseket hozzak, ha nekem kell döntenem arról, hogy mit kell csinálni. Ha valaki megmondja, hogy mit, arra tudok reagálni, de igen, akkor, ha nekem kell előállni a saját ötleteimmel, akkor lebénulok.
D: Nos, igen, mivel én vagyok a rendező, szóval ilyennek kell lennem. Mindig is próbáltam az életemben, például most, ha tudnád, hogy mi folyik az életemben, akkor igen, teljes improvizáció az egész, és olyan 24 órán keresztül próbálom összeszedni az életem
I: Beszéljünk egy kicsit a jó időkről (Good time), nekünk mindig jó, ha foci meccsre megyünk, és a Premier League-nek is csinálunk egy műsort, ezért mindig megkérjük a filmsztárokat, hogy mondják meg, mi a jóslatuk a következő eredmény kapcsán. Pár hete Harrison Fordot kérdeztem, de nem mondta meg, ki a kedvenc csapata, ezt úgy látszik csak a csapat és ő tudják. De te egy cooner(?) vagy Rob, ugye? Josh, te…
D: Mi az a cooner?
I: Rob egy Arsenal rajongó.
D: Nem tudom, nekem nincs, bár gyerekkoromban focin nőttem fel, de az egyetlen sport amit követek, az az amerikai kosárlabda.
I: Oké, akkor csak egy jóslatot kérünk, mielőtt…
D: Majd mondom, amit ő mond. (Rob-ra mutat)
I: Az is jó. Tehát a nagy North London derby lesz, és az Arsenal játszik a Spurs ellen.
D: 4-0.
I: Pontosan, így működik! Ki nyer?
D: Arsenal.
I: Biztos ez lesz a jó válasz. Rob?
RP: 3-1. Nem, 2-0. Nem.
I: Minden lehetséges kombinációt felsorolsz, ami csak lehet. Oké, próbáljunk meg még egyet, lesz még a Manchester United a Newcastle ellen. Mit gondoltok, mi lesz az eredmény?
RP: Newcastle 4-0.
I: Newcastle 4-0, wow! Josh, szeretnél a sötétben tapogatózni?
D: Hogyne, igen, azt mondom Newcastle 2-1.
I: Rendben. Nos, kapcsolódjatok be, és akkor tudni fogjátok, igazatok volt-e. Rob-nak biztos igaza lesz
D: Nagyon jó a jóslásban. Néha túlságosan is.
I: Srácok, jó volt találkozni veletek, sok sikert a filmhez.

D: Nagyon köszönjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése